keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Hietasaaren taidekesä

Olen mukana työryhmässä, joka järjestää Oulun Hietasaareen taidekesää.
Miksi? Tähän on helppo vastata:

~

Hietasaaren taidekesä -projektilla haluamme tuoda yhteisöllisiä taidekokemuksia korvaamattomaan kulttuuri- ja luonnonympäristöömme ja osoittaa, että paikallisin voimin pystytään tuottamaan kestävää ja asukaslähtöistä kulttuuritoimintaa. Haluamme tuoda taidetuokiot ja -työpajat keskelle Hietasaaren uhattua luontoa ja vanhojen huviloiden pihapiirejä ja yhdistää taidekokemukset paikkoihin, jotka jo seuraavana kesänä saattavat näyttää täysin toisenlaisilta. Mielestämme elävä ja asukaslähtöinen kulttuuri on vaalimisen ja edistämisen arvoinen, etenkin kun alueen uhkana on ympäristön menettäminen liike-elämän ja muutaman yrittäjän intressejä varten.

Maksetut kertakäyttöiset elämykset eivät voi korvata aitoja, ihmisten itselleen ja toisilleen tuottamia kokemuksia ja tekemisen malleja. Haluamme myös aktivoida ihmisiä toimimaan oman asuinympäristönsä ja lähiluontonsa puolesta. Tähän eri taiteenlajit ja niihin liittyvät työpajat tuovat loistavan väylän luoden samalla myös uudenlaista yhdessä tekemisen kulttuuria Hietasaareen, jossa jo ennestään on paljon yhteisötoimintaa.

~


Jo nyt olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta ja yhteydenottoja, vaikka ensimmäisen päivän ohjelmaakaan ei ole vielä julkaistu. Ihanaa, että tapahtumalle on tilausta!

Ja tärkeintä on, että suunnataan katseita Hietasaareen, jota kyllä voi ja saa kehittää -
mutta ihmisen kokoiseen suuntaan.


Järjestämme siis Oulun Hietasaaressa toukokuun-syyskuun 2015 välisenä aikana neljä yhteisöllistä taidetoimintapäivää. Ensimmäinen tapahtumapäivä on lauantaina 16.5.2015 klo 10-14, paikkana on Seeppari, os. Mustasaarentie 4, Hietasaari. Julkaisemme ohjelman lähipäivinä Facebookissa!
 
Tulehan tykkäilemään: 
https://www.facebook.com/Hietasaarentaidekesa


Hietasaaren taidekesän taustalla on alueen
asukkaista, taiteilijoista ja toimijoista koostuva työryhmä.

Tervetuloa Hietasaareen!


***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit! Ohje:

1. Kirjoita teksti kohtaan Lisää kommenttisi
2. Kommentti nimellä - valitse alinna oleva Nimetön (jollei sinulla ole jotain mainittua profiilia)
3. Signeeraa halutessasi
4. Paina kohdasta Julkaise
5. Kirjoita pyydetty tunniste

-> Paina uudestaan kohdasta Julkaise -> Valmis.

Kiitos!