tag:blogger.com,1999:blog-7407240003341063546.post2334531778950078060..comments2023-07-04T10:45:02.563+03:00Comments on ~ Villiversoja ~: Keruutuotteiden vuodenkiertokalenteri – nokkonen Niina Jortikkahttp://www.blogger.com/profile/02552330310342336591noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-7407240003341063546.post-572590862633100692015-06-08T09:48:15.254+03:002015-06-08T09:48:15.254+03:00Hei!
Viime vastauksessani jäikin kommentoimatta tu...Hei!<br />Viime vastauksessani jäikin kommentoimatta tuohon nitraattien haihtumiseen kuivaamalla. Itsekään en ole kuullut, että kuivaaminen niitä poistaisi, joten olisi mielenkiintoista kuulla, mistä tieto on peräisin. Arktiset aromitkin mainitsee vain keittämällä poistamisen. http://www.arctic-flavours.fi/fi/arktiset+aromit/yrtit/luonnonyrtit/nokkonen/ Totta on, ettei nokkosen nitraattipitoisuus ole normaaleilta paikoilta kerätessä ongelma, ja itse käytän nokkosta myös tuoreena. Ryöppääminen on mielestäni kuitenkin mainio säilömistapa ja niin nokkosta saa tiiviissä muodossa ja tuoreen maun säilyttäen pakkaseen. Minunkin kokemukseni mukaan nokkonen voi poltella hieman kuivattunakin, toki vähemmän kuin tuore joten sitä on helppo murennella ruokiin paljain käsin.<br /><br />Kirsi (joka vastaa tällä kertaa sisäänkirjautumatta)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7407240003341063546.post-37822804492541777472015-06-06T22:27:56.492+03:002015-06-06T22:27:56.492+03:00Hei
Nokkonen tulisi kerätä sellaisilta paikoilta...Hei<br />Nokkonen tulisi kerätä sellaisilta paikoilta, että sitä ei tarvitse ryöpätä. Nokkonen ei ole ollenkaan paha nitraattikasvi, pahempi on tutkimusten mukaan kaupasta saatava pinaatti. Mihin perustuu väite, että nokkosen nitraatit haihtuvat kuivattaessa? "Kuivattu ei polta enää syödessä" - ainakin käsiteltäessä polttaa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7407240003341063546.post-80395294236496193972015-06-05T18:05:46.848+03:002015-06-05T18:05:46.848+03:00Hei! Kiitos tarkennuksesta. Ryöppääminen on tosiaa...Hei! Kiitos tarkennuksesta. Ryöppääminen on tosiaan erittäin tärkeää juuri nitraattipitoisuuden alentamiseksi ja toki nitistää myös poltinkarvoja. Tarkoitukseni oli ehkä lähinnä sanoa, että en laittaisi suoraan suuhun kuivattua nokkosta, oman kokemukseni mukaan se saattaa pienimuotoisesti vielä poltellakin.<br /><br />Mukavaa keruukautta!<br /><br />Terveisin KirsiNiina Jortikkahttps://www.blogger.com/profile/02552330310342336591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7407240003341063546.post-2100036663069063102015-06-05T13:22:20.831+03:002015-06-05T13:22:20.831+03:00Hieno teksti. Korjauksena sen verran, että nokkone...Hieno teksti. Korjauksena sen verran, että nokkonen ryöpätään nitraattien poistamiseksi, ei poltinkarvojen. Kuivatessa nitraatit haihtuvat, joten kuivattua ei tarvitse enää ryöpätä. Kuivattu ei polta enää syödessä. Millahttps://www.blogger.com/profile/05223066124055171173noreply@blogger.com